U četvrtak, 02. kolovoza u sklopu programa "15 Minutes of Fame" u atriju Kneževe palače predstavila se talentirana pjevačica iz Zagreba Renata Grünwald. Uživali smo u njenom izvrsnom glasu i odličnim interpretacijama hitova poput "Wicked Game", "When we were young", "Hallelujah".

Renata Grünwald mlada je pjevačica iz Zagreba koja u Zadru, rodnom gradu svoje majke, studira Novinarstvo i odnose s javnostima na Odjelu za Turizam i komunikacijske znanosti.

Renata se glazbom bavi otkada zna za sebe. Cijeli je život, od vrtića do srednje škole, bila članica raznih zborova, no solo pjevanje je ipak ono što je prevagnulo. Ljubav prema muzici i pjevanju naslijedila je od oca koji je u mlađim danima bio DJ te majke koja se također bavila pjevanjem.

U svojim izvedbama raznih pjesama najvažnije joj je, kaže, osjetiti, ali i prenijeti emociju svojim slušateljima budući da smatra da je glazba dovoljno moćna da popravi nečiji dan, pa i život.

Najveći su joj uzori glazbene legende poput Whitney Houston, Ette James i Arethe Franklin, ali i Stinga, Tracy Chapman i drugih.

Iako je do sada nekoliko puta nastupala u Poreču i Zagrebu, između ostaloga i u zagrebačkom klubu Sax, ovo joj je prvi, ali uz malo sreće, ne i zadnji nastup u Zadru.

Fotogalerija