Završila prva dva ciklusa Radionice dobrog zvuka!

 

Učenicima i profesorima dodijeljene diplome!

U petak, 13.4. održana je dodjela diploma za polaznike Radionice dobrog zvuka – Od mikrofona do uha, teorija i praksa održane u veljači i ožujku 2018. godine. 

 

Radionica je bila namijenjena učenicima Prirodoslovno – grafičke škole, Tehničke škole i Gimnazije Jurja Barakovića Zadar.

Predavač, dipl. ing. Saša Miočić održao je predavanja i praktičnu nastavu o zvuku, akustici, tonskoj opremi, snimanju zvuka, miksanju i masteriziranju glazbe.

Učenici Prirodoslovno – grafičke škole i Tehničke škole sudjelovali su u prvom ciklusu, a Gimnazije Jurja Barakovića u drugom ciklusu predavanja. Svaki ciklus obuhvaćao je 16 školskih sati, te su ga sudionici pohađali po četiri subote za redom u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Uz učenike na radionicama su sudjelovale profesorice Martina Perić, Anamarija Ivković i Blanša Miletić bez čije pomoći održavanje radionica ne bi bilo moguće.

Suradnju s Koncertnim uredom Zadar, prije početka predavanja pozdravili su i odobrili ravnatelji škola, Tomislav Grbin, Denis Prusac i Ranko Artuković.

Diplome su učenicima udijelili predavač Saša Miočić i ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, Dina Bušić.

Ova radionica nastala je na inicijativu Koncertnog ureda Zadar u sklopu ciklusa Mladi u Kneževoj. U adekvatnom prostoru s bogatom tonskom opremom osiguranom kroz opsežni projekt obnove Kneževe palače, uz stručno vodstvo, želja organizatora bila je da učenicima ponudi teoretsku i praktičnu nastavu s područja zvuka te da ova aktivnost posluži kao novo iskustvo ili pak dodatni impuls za daljnji rad onima koji se intenzivnije žele baviti tim područjem. Aktivne radionice s mladima aktivnosti su koje je s ulaskom u prostor Kneževe palače Koncertni ured Zadar uvrstio u svoj redovni program.