U organizaciji Narodnog muzeja Zadar i udruge za audiovizualnu umjetnost Jedina solucija, u utorak, 9. veljače u Kneževoj palači- Koncertna dvorana braće Bersa u Zadru održana je projekcija dokumentarnog filma „Glas Medviđe“.

Film je o vremenu velikosrpske agresije na području Bukovice u zadarskom zaleđu i  prvenstveno govori o ubojstvu desetero civila u zaseoku Erstići u Medviđi kod Benkovca, u kojoj je tijekom Domovinskog rata ubijeno ukupno osamnaest nedužnih civila. Taj zločin kojeg su 9. veljače 1993. počinili pobunjeni Srbi bio je tek jedan u nizu mnogobrojnih koji su se dogodili na hrvatskom tlu, a filmski ga je dokumentirao redatelj Luka Klapan 2017. godine. Premijera dokumentarnog filma održana je u Zadru nakon koje je film prikazan u Rijeci, Zagrebu, Našicama, Medviđi, Senju, Virovitici, Obrovcu, Vodicama, Šibeniku, Orahovici, Drnišu, Biogradu na Moru i Benkovcu.

Luka Klapan u svojim filmovima o Domovinskom ratu u fokus prije svega stavlja stradanje civilnog stanovništva koje je početkom rata ostalo na okupiranom području Bukovice i Ravnih kotara. Do sada je snimio filmove „Pridraga: ratna sjećanja“ (2015.), „Glas Medviđe“ (2017.), „Bruški martirij“ (2018.) i „Korlat“ (2020.). Započinje se sa snimanjem novog dokumentarnog filma kojem su tema ubojstva civila u Zatonu kod Obrovca.

Uz pridržavanje socijalne distance i trenutnih epidemioloških mjera sinoćnjim prikazivanjem filma u Kneževoj palači dostojanstveno je odana počast stradalim civilima Medviđe, ali i svim drugim žrtvama što ih je narod ovoga kraja podnio tijekom Domovinskog rata.