U petak 4. rujna 2020. u Kneževoj palači otvorena je izložba „Volim svoju županiju“. Izložbu je otvorio zadarski župan Božidar Longin. 

Petu godinu zaredom, izložba najboljih fotografija „Volim svoju županiju“ krenula je na putovanje po Hrvatskoj kako bi na jednom mjestu predstavila ljepote svih krajeva Lijepe Naše. Nakon otvorenja u Šibeniku, izložbu će, sada već tradicionalno, ugostiti i Zadarska županija.

U Edukativnoj dvorani Kneževe palače postavljeni su najbolji radovi pristigli na ovogodišnji natječaj na koji je, pandemiji usprkos, prijavljeno gotovo 3000 fotografija.

Podsjetimo, natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Morana Kiš iz Međimurske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Nikša Miletić iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Izložba ostaje otvorena do 18. rujna 2020. godine, a ulaz na izložbu je besplatan.