Narodni muzej Zadar poziva djecu u dječjim vrtićima i učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da nam se i ove godine pridruže na zanimljivim radionicama povodom  Božića i nadolazećih blagdana.

MOJ BOŽIĆNI UKRAS

Pozivamo Vas da nam se pridružite na radionicama izrade božićnih ukrasa i zajedno s nama obilježite blagdansko raspoloženje u Muzeju.
Radionice su prilagođene djeci vrtićke dobi i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole na području Zadarske županije. Na radionicama će svi sudionici imati priliku, uz stručnu pomoć voditelja radionica, izraditi vlastiti ukras za božićnu jelku ili unikatnu božićnu čestitku namjenjenu njihovim prijateljima i obitelji.

Termini radionica:
14. prosinca u 11:00 sati
19. prosinca u 11:00 sati
20. prosinca u 18:00 sati
21. prosinca u 11:00 sati

MALI ARHITEKTI

Radionicu pod nazivom Mali arhitekti vodit će studenti Povijesti umjetnosti sa Sveučilišta u Zadru. S djecom će kratko popričati o tome što je to arhitektura, urbanizam, grad, tko su to arhitekti i koja je njihova uloga.
Nakon kratkog razgovora o arhitekturi slijedi izrada makete zamišljenog grada. Zadatak će biti ući u ulogu arhitekta i napraviti plan te u konačnici kreirati maketu imaginarnog grada. Djeca bi u ulozi arhitekta gradila grad kako oni smatraju da bi trebao izgledati, sa sadržajima za koje oni smatraju da su potrebni gradu.

Termini radionica:
6. prosinca u 11:00 sati
8. prosinca u 11:00 sati
13. prosinca u 11:00 sati
15. prosinca u 11:00 sati

ŠTUKATURE U KNEŽEVOJ PALAČI

Što su to štukature? Kakve su štukature u Kneževoj palači? Kako one nastaju? Odgovore na ova pitanja saznajte na našem vodstvu i radionici u Kneževoj palači. U šetnji po salonima Kneževe palače proučit ćemo stropne štukature i motive na njima, proučiti nacrte i dodati motive koji nedostaju te u edukativnoj radionici izraditi repliku jednog od motiva.

Termini radionica:
11. prosinca u 11:00 sati
12. prosinca u 11:00 sati

Sve radionice će se održavati u prostoru Kneževe palače. Cijena sudjelovanja na radionici je 10 kuna. Sve božićne ukrase koje djeca izrade na radionicama, mogu ponijeti sa sobom ili ukoliko žele, ostaviti ih u Muzeju.

Na radionice se možete prijaviti najkasnije dva dana prije željenog termina, na broj telefona: 023/251-851 ili na e-mail adresu: pedagog@nmz.hr. Prilikom prijave potrebno je ostaviti ime i prezime djeteta, dob djeteta i vrijeme radionica na kojima želi sudjelovati.
Maksimalan broj sudionika po radionici je 20 djece.