Povodom Dana grada Zadra i 187. rođendana muzeja, 25. studenog 2019. s početkom u 11:30 sati održat će se besplatno stručno vodstvo za građanstvo kroz izložbu „Šest salonskih priča (Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar)“ na prvom katu Kneževe palače.

U nedjelju, 24. studenog 2019. ulaz u Kneževu palaču je besplatan za sve posjetitelje. Posjetitelji mogu pogledati Međunarodnu izložbu plakata "Tolerancija" kao i stalnu izložbu „Šest salonskih priča“. Radno vrijeme Kneževe palače u nedjelju 24. studenog je od 9 – 13 sati.

Također, za posjetitelje je besplatan i posjet izložbama u Gradskoj straži te u Gradskoj loži, izložbenom paviljonu Narodnog muzeja Zadar. 

U Gradskoj straži posjetitelji mogu besplatno posjetiti izložbu "Etnološke osobitosti sjeverne Dalmacije", a radno vrijeme u nedjelju 24. studenog je od 9 – 13 sati.

U Gradskoj loži posjetitelji mogu besplatno pogledati tradicionalnu skupnu izložbu likovnih radova članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar (HDLU). Radno vrijeme Gradske lože u nedjelju 24. studenog je od 9 – 13 sati.