Peta Digitalna matineja Koncertnog ureda Zadar donosi nam koncert prve ljetne noći 2018. godine, kada su u mističnom ambijentu Crkve sv. Nikole nastupili braća Teofilović s gitaristom Miroslavom Tadićem.


Još od svog debitantskog albuma "Čuvari sna" iz 1998. godine braća Ratko i Radiša Teofilović izazivaju oduševljenje publike i kritike, koja piše da "za Teofiloviće postoji samo jedan način pjevanja. Onaj, zatvorenih očiju, stegnutih šaka, glava ka nebu i otvorenog srca, u kome zbir emocija nadrasta sam razlog pjesme."


Na koncertu su predstavili repertoar s albuma Vidarica koji obuhvaća tradicionalne pjesme iz Dalmacije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i sa Kosova - pjesme skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, kao i neke sasvim zaboravljene, ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i vraćali u život, darujući im ponovo izvorna značenja i emocije, ali obogaćene visoko individualiziranim umjetničkim pristupom koji odiše dubokim poštovanjem i koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.


Digitalna matineja na rasporedu je u četvrtak u 11 sati.

Koncertni ured Zadar na YouTubeu: bit.ly/kuzd-youtube