Ovogodišnja manifestacija dodjele nagrade „Volonterska ruka“ 2017. povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera održala se 05. prosinca u Kneževoj palači.

„Volonterska ruka“  je nagrada najistaknutijim volonterkama i volonterima te organizatorima volontiranja koji uključuju volontere u u rad svojih organizacija povodom Međunarodnog dana volontera.

Volonterski centar, dodjelom nagrada, želi odati priznanje svim pojedincima i organizacijama koje su se svojim volonterskim angažmanom istaknule u lokalnoj zajednici.

Bitno je napomenuti da je nagrada osmišljena i izrađena volonterski od strane učenika zadarske srednje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, a odluku o dobitnicima nagrade donijelo je Partnersko vijeće pri Volonterskom centru Zadar. Svečanost su uljepšali volonteri – glazbeni duo „Dah“ kojeg čine srednjoškolci, Dorijan Dukić i Mateo Horvat.

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg volontera je gospodin Coley Joseph McDevitt (Hrvatska udruga leukemija i limfoni Podružnica Zadar).

Dobitnik nagrade „Volonterska ruka“ za razvoj volonterstva (organizator volontiranja) na području Zadarske županije u 2017. Godine je udruga „Posedarje moje“ koja se bavi promicanjem očuvanja prirodne i kulturne baštine svog kraja, organizacijom i prikupljanjem humanitarne pomoći, promicanjem međugeneracijske solidarnosti i volontiranja.

Više fotografija pogledajte ovdje