GODINU DANA GLAZBE U KNEŽEVOJ PALAČI!

10 programa Koncertnog ureda Zadar u veljači

 

Koncertni ured Zadar u veljači će kroz svoj redovni program obilježiti godinu dana djelovanja u Kneževoj palači.

Kroz deset događanja, koncerata, radionica, gledaonica i plesnih večeri Koncertni će ured predstaviti kako je kroz godinu dana glazba ponovno zaživjela tom prostoru te će publici omogućiti uživanje u programima koji obuhvaćaju novonastale cikluse - Mladi u Kneževoj, Ples u Kneževoj i Klub u Kneževoj, a sve pod sloganom „…jer glazba pokreće!“

Veću u ovu subotu 3. veljače Klub u Kneževoj donosi koncert jednog od najtalentiranijih mladih jazz pijanista iz Italije, Enrica Zanisija! Na koncertu s početkom u 20 sati u klupskoj atmosferi Koncertne dvorane braće Bersa koja će se za ovu priliku transformirati u klub, Zanisi koji se školovao na prestižnom Manhattan School of Music i do danas surađivao s velikanima svjetskog jazza kao što su David Liebman, Andy Sheppard, Sheila Jordan, Roberta Gambarini i Stefano Di Battista, predstavit će svoje skladbe s albuma Piano Tales. Koncert se održava uz potporu Talijanskog instituta u Zagrebu.

Cijene ulaznica: 40 i 30 kn / stajanje 20 kn

Isti dan u jutarnjim satima u Koncertnoj dvorani braće Bersa započinje Radionica dobrog zvuka u sklopu ciklusa Mladi u Kneževoj. Dipl. ing Saša Miočić s učenicima Tehničke škole Zadar i Prirodoslovno - grafičke škole Zadar u četiri će subote u veljači, (3., 10., 17. i 24.) održati predavanja pod nazivom Od mikrofona do uha te raditi na teoretskom gradivu ali i praktičnim vještinama s područja zvuka. Pohađanje radionica rezervirano je za učenike navedenih škola u prethodnom dogovoru s njihovim nastavnicima te se odvija bez naknade.

Dan kasnije u nedjelju 4. veljače u 20 sati nastavlja se Klub u Kneževoj i to u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra. Na koncertu s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa nastupit će japanska pjevačica Minami Kayoko te zadarski Black Coffee duo (bas gitarist Renato Švorinić i klavirist Ivan Ivić) i to kao redovni dio programa Tuna Sushi festivala.

Ulaz na koncert je slobodan.

Najnoviji program u sklopu ciklusa Mladi u Kneževoj, takozvana Gledaonica, 8. i 22. veljače u Koncertnoj dvorani braće Bersa donosi projekcije koncerata Live at Hollywood Bowl Jeffa Becka, jednog od najvećih gitarista koji stoji uz rame Ericku Claptonu i Jimmyju Pageu  i Live in Prague izuzetnog filmskog skladatelja Hansa Zimmera.

Ulaz na projekcije je slobodan.

Centralno događanje u veljači u Kneževoj će palači u organizaciji Koncertnog ureda Zadar biti karneval. U utorak 13. veljače u sklopu Plesa i kluba u Kneževoj u 20 sati će nastupiti Salsa Sanduga. Sastav kojeg čine probrani hrvatski i slovenski jazz glazbenici, Hrvoje Rupčić (udaraljke), Marin Ferketin i Miron Hauser (tromboni), Krešimir Tomec (bas) i Erik Marenče (klavir), a koji vješto i znalački koketiraju sa salsom, predvođeni strastvenim kubanskim pjevačem Lazarom Amedom Hierrezuelom Zumetom, svojom će glazbom i nastupom osigurati pravi karnevalski ugođaj na katu Kneževe palače. Ne zaboravite se maskirati!

Ulaznice: 50 i 40 kn

Za kraj mjeseca Ples u Kneževoj donosi još jedno druženje tango plesača. Milonga će se održati u petak 23. veljače s početkom u 20 sati.

Ulaznice: 20 kn