U Kneževoj palači, u utorak, 5. ožujka 2019. godine svečano je otvorena peta po redu samostalna izložba slikara Antuna Borisa Švaljeka pod nazivom „Harmonija“ u organizaciji Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar.

Antun Boris Švaljek završio je  Akademiju likovnih umjetnosti u klasi profesora Šime Perića, a od 1974. – 1977. bio je suradnik Majstorske radionice profesora Krste Hegedušića. Od početka osamdesetih godina živi i djeluje u Zadru. Dosad je izlagao na preko 130 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a redoviti je profesor na Likovnoj akademiji mostarskog Sveučilišta u Širokom Brijegu. U slikarskoj imaginaciji Švaljeka sve živi i sve je živo biće. Ništa nije opasno, ništa ne prijeti i čak ništa ne izaziva zazor. Sve je samo narativ i sve je samo priroda i priroda njegove osebujne imaginacije u formalnim, slikarskim, prostornim i ikonskim igrama: slagalicama, vizualnim rebusima i skrivalicama.

 Kustosica izložbe je voditeljica Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar Nevena Štokić, a pisci predgovora Ive Šimat Banov i Margarita Sveštarov Šimat koja će nas detaljnije uputiti u odlike Švaljekovog opusa. Izložba je financirana sredstvima Grada Zadra i ostaje otvorena do 2. travnja 2019. godine.