Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe učenika i učenica OŠ Voštarnica-Zadar u petak, 1. travnja 2022. godine u 12 sati u maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače.

Na izložbi će biti prikazani radovi s uskrsnim motivima. Sudjelovali su učenici OŠ Voštarnica-Zadar, kombiniranog razreda za učenike s lakom intelektualnom teškoćom s utjecajnim teškoćama, učenici odgojno-obrazovnih skupina s umjerenom i težom intelektualnom teškoćom, učenici s poremećajem iz spektra autizma i učenici s nastave u kući.

Uz pomoć svojih mentora, vrijedni učenici izradili su uskrsne i proljetne motive u različitim likovnim tehnikama za koje su koristili prirodne i reciklirane materijale. Na taj način su pokazali da, osim kreativnosti, imaju razvijenu i svijest o očuvanju okoliša.

Slikali su običnim i posebnim kistom, a neki od njih i prstićima, valjkom, vilicama, spužvicama, drugi su rezali i trgali papir, svatko je radio na svoj način, ali zajedničko im je veselje i sreća tijekom kreativnog stvaranja.

Izložba je rezultat suradnje Narodnog muzeja Zadar i OŠ Voštarnica-Zadar koja traje dugi niz godina, a na obostrano zadovoljstvo nastavit će se i dalje.

Učenici OŠ Voštarnica-Zadar su u mnogim izložbama sudjelovali kao posjetitelji, a na ovaj način oni su i autori izložbe.

Organizator: Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar i OŠ Voštarnica-Zadar

Izložba traje do 11. travnja 2022. godine i besplatna je za sve posjetitelje.