Ovogodišnji osmi po redu ETNO DANI ZADARSKE ŽUPANIJE  održat će se tijekom ožujka, travnja i svibnja 2019. godine.

ETNO DANI su već postali tradicionalna kulturna manifestacija u organizaciji Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar tematski vezana za tradicijsku kulturu sjeverne Dalmacije. Prvotno zamišljena kao Smotra folklora Zadarske županije inicirana 2012. godine, ova manifestacija narednih godina uključuje sve veći i raznovrsniji broj sudionika, promijenivši naziv u ETNO DANE.

Različiti programi odvijati će se u različitim muzejskim prostorima te na nekoliko lokacija stare gradske jezgre.

O detaljima manifestacije i popratnom programu razgovarat će ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr.sc. Renata Peroš, voditeljica Etnološkog odjela NMZ-a dr.sc. Jasenka Lulić-Štorić i voditeljica Pedagoške službe Lucija Sekula.

Konferencija za medije održat će se u ponedjeljak, 17. prosinca u Kneževoj palači s početkom u 10 sati.