Narodni muzej Zadar i Rebel Kolektiv Vas s veseljem pozivaju na ciklus kreativnih laboratorija  u području dizajna tekstila i izrade odjeće pod nazivom CreativeLAB.

Radionice inspirirane umjetnošću pop-arta i djelima Andyja Warhola izvoditi će se vremenu trajanja izložbe Andy Warhol: Enter into My Life od 15. lipnja do 15. rujna 2018. u prostorima edukativne dvorane Kneževe palače od ponedjeljka do petka u jutarnjim terminima od 11.00 do 13.00h te u popodnevnim terminima od 18.30 do 20.30h.

Radionice vodi vanjska suradnica Narodnog muzeja Zadar, mag. kostimografije Marija Šarić Ban.

 Radionica obuhvaća :

  • pripremu dizajna i uzoraka za slikanje na tekstilu
  • slikanje na tekstilu tehnikom zračnog kista prema odabranom motivu Warholovih grafika
  • izrada autoportreta u stilu pop-arta i Warholovih djela
  • osmišljavanje dizajnerske odjeće inspirirane pop-artom, ovladavanje osnovnim tehnikama modnog crteža i dizajna odjeće kombiniranih s primjenom zračnog kista

Radionice su namijenjene djeci i odraslima te za iste nije potrebno prethodno predznanje. Sve predmete izrađene na radionici posjetitelji mogu ponijeti sa sobom kao suvenir i uspomenu. Sav materijal potreban za radionice osigurava Narodni muzej Zadar.

Cijena radionice je 50 kn, a prijaviti se možete direktno na infopultu Kneževe palače ili putem e-mail adrese: info@knezeva.hr , odnosno na broj telefona : 023 /627 764.