Na modnoj reviji koja je održana u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine u Kneževoj palači predstavljene su autorske odjevne kreacije nastale na radionicama zračnog kista koje se izvode u sklopu izložbe Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija. Kolekciju su osmislile polaznice na poziv mentorice radionice kostimografkinje Marije Šarić Ban i uz njeno stručno vodstvo je realizirana. 

Posebnost je da su polaznice različitih interesnih područja i zanimanja, povezane ljubavlju za modu i umjetnost. 

Radionica zračnog kista je razvijena u Dizajnerskom studiju Narodnog muzeja Zadar u nastajanju koji se bavi područjem dizajna odjeće, kostimografije i tekstila. Inspiracija za radionice i kolekciju je izložba Salvadora Dalija i nadrealizam u umjetnosti.

Kolekciju su u obliku modnog performansa predstavile same kreatorice: Hanja Kresović (odgojiteljica), Jelena Obad (odgojiteljica, profesorica engleskog jezika), Zvjezdana Palčok (odgojiteljica), Irena Baković Marušić (akademska slikarica, profesorica ŠPU Zadar), Ivana Rogić Kraljev (modna dizajnerica), Zizi Kurtin (modna dizajnerica), Ljiljana Marić (umjetnica ručnog rada), Morena Vlaho, Ivan Ganzulić, Stošija Tomaš (srednjoškolka), Vlatka Vučić-Marasović (pomoćnica pročelnice Odjela za informiranje Zadarske županije). Kreacije su izložene u Edukativnoj dvorani.