U petak, 30. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa – Kneževa palača s početkom u 20 sati održat će se koncert sopranistice Nele Šarić i pijanista Maria Čopora!

Posljednje dvije godine bile su izuzetno plodne i uspješne za zadarsku sopranisticu NeluŠarić. Naime, osvojila je dvije važne pjevačke nagrade na europskoj razini; u lipnju 2017. bila je laureatkinja dvaju natjecanja: Riccardo Zandonai u Italiji i Stuart Burrows International Voice Award u Velikoj Britaniji.Na natjecanju u Italiji osvojila je prvu nagradu žirija te posebnu nagradu Tokyo Metropolitan Opera Foundation, a na natjecanju u Velikoj Britaniji bila je apsolutna pobjednica, osvojivši prvu nagradu žirija i publike. Samo mjesec dana poslije bila je finalistica natjecanja International Hans Gabor Belvedere,gdje je od 1200 natjecatelja izabrana u prvih 15. U svibnju 2018 debitirala je u ulogi Gilde u Verdijevom Rigolettu na pozornici Emerald Hall-a, Hekinan, Japan. Tijekom 2016. usavršavala se na Wales International Academyof Voice u Cardiffu pod mentorstvom svjetski poznatog tenora Dennisa O'Neilla, talijanske sopranistice Nuccie Focile, operne legende dame Kiri te Kanawe i dr.

Nakon recentnih uspjeha, Nela će u rodnom Zadru prvi put nastupiti u Koncertnoj dvorani braće Bersa i predstaviti se nizom talijanskih, francuskih, njemačkih,čeških, ruskih i hrvatskih arija i pjesama, uz pratnju Marija Čopora, hrvatskog pijanista s bogatim i dugogodišnjim korepetitorskim iskustvom. Na programu će biti šareni izbor skladbi Sergeja Rahmanjinova, Blagoja Berse, Manuela de Falle, Franza Lehara, Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i drugih. Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar 2018./19.

Cijeneulaznica: 50 i 40 kn

Prodaja ulaznica: od srijede,28.11.2018.

Info pult Kneževe palače

Radnim danima od 11 do 13 i 18do 20 h

Subotom od 11 do 13 h

Nedjeljom Info pult ne radi

 

Ispred koncertnog prostora satvremena prije početka koncerta