Narodni muzej Zadar ove godine prvi put se  uključuje sa svojim programom Riječi koje dušu liječe   u manifestaciju Noć knjige. Deseta po redu, Noć knjige 2021. odvija se pod geslom Ljekovita moć knjige.

U svom online programu će uvodno u događanje tijekom tjedna i na sam Svjetski dan knjige, 23. travnja,popularni autori nuditi osvrte o ljekovitosti literature, te odgovoriti na pitanja:

 

Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva?, Koje bismo knjige kao lijek „prepisali“ sebi i drugima – i zašto?, Može li se svakom vremenu preporučiti i neka knjiga kao lijek? Koju bismo literaturu ponudili kao spas vremenu u kojem danas živimo? 

Autori Milana Vlaović, Marijana Dokoza, Frane Herenda, Korana Serdarević  i književna blogerica Andrea Krajinović alias Lamona books , svojim će odgovorima nastojati privući čitatelje u čarobni svijet knjige i njeno značenje u teškim vremenima.

Istodobno će se kroz cijeli tjedan prikupljati ljekovite knjige za malu knjžnicu na Odjelu onkologije OB Zadar. Svi oni koji  mogu izdvojiti neku kvalitetnu, ljekovitu knjigu koja bi onkološkim pacijentima skratila  vrijeme terapija ili bila od potpore izvan vremena provedenog u bolnici, slobodni su je donijeti tijekom ovog tjedna u Kneževu palaču na info pult u radnom vremenu od 9 do 18 sati.