Opća bolnica Zadar - Odjel za psihijatriju u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije, Domom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru, Domom za odrasle osobe u Zemuniku, Psihijatrijskom bolnicom Ugljan, Zavodom za javno zdravstvo Zadar, Domom za starije i nemoćne osobe Zadar organizirali su 13. izložbu radova u edukativnoj dvorani Kneževe palače u srijedu, 10. listopada. Izložba je organizirana povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 2018. na temu „Mladi ljudi i mentalno zdravlje u promjenjivom svijetu“.

Autori izloženih rukotvorina, koje su nastale uz puno ljubavi, pacijenti su i korisnici usluga zdravstvene i socijalne skrbi koji su ponosni na svoje sudjelovanje u ovoj već tradicionalnoj izložbi jer imaju priliku javnosti pokazati svoju kreativnost koja pridonosi njihovom samopouzdanju.

Sve veću važnost mentalnog zdravlja naglasila je i glavna sestra Odjela za psihijatriju Opće bolnice Zadar Anita Škarica koja je istaknula kako ono nije samo odsutnost mentalnih poremećaja već i ukupno stanje blagostanja u kojem pojedinac može u potpunosti ostvarivati svoje potencijale, pa tako i radne. Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, a kreativne aktivnosti su važne za mentalno zdravlje.

Izložbu je otvorio ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan dr. sc. Mladen Mavar, a može se pogledati do 17. listopada.