U ponedjeljak, 24. veljače 2020. u Kneževoj palači otvorena je izložba 22 autora Suada Rame.

Suad Rama, od 2011. profesor je na Prištinskom fakultetu Sveučilišta u Prištini. Sudjelovao je na oko 90 kolektivnih izložbi u različitim zemljama, uključujući Kosovo, ali i u Albaniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Austriji, Turskoj, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Egiptu, Italiji, Poljskoj.

Kroz šest izložbenih dvorana Kneževe palače posjetitelji Narodnog muzeja Zadar imaju mogućnost upoznati umjetnika, slikara,  koji inspiraciju pronalazi u svakoj riječi, svakoj priči, svačijem putu te iste pokušava prikazati na najljepši način bez obzira koliko ružna situacija može biti. Suad Rama svojim djelima ponajprije nastoji izraziti sebe i svoje viđenje okoline u kojoj živi. Pokušava promijeniti vizure i koncept naših iskustava događaja s kojima se susrećemo.

Kroz umjetnost čovjek ima mogućnost prenošenja osjećaja, emocija, želja, snova, priča i svega ostalog što nas okružuje u svakom danu našeg života. Bez obzira na situacije ili ljude s kojima se svakodnevno susrećete, morate se boriti da biste pokazali što vas razdvaja i što želite izvući iz vas.