U organizaciji Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar u utorak, 29. listopada 2019. u Kneževoj palači otvorena je izložba fotografske grupe 5.exe na kojoj su izložena djela zadarskih fotografa Aleksandra Bonačića, Danijela Kolege, Andreja Perovića, Jerolima Vulića, Borisa Zubčića te Željka Mršića koji je bio član grupe do 2013. godine.

Grupni nastupi fotografa rijetka su pojava kako na nacionalnoj tako i na gradskoj razini, pa je zadarska foto-grupa 5.exe utoliko zanimljiviji primjer predstavljanja fotografa koji nisu započeli  kao grupa nego su svoje individualne opuse stavili u službu zajedništva kao već izgrađeni autori.

Jedan od pokretača grupe Aleksandar Bonačić zamislio je foto-grupu kao rock band koji se okuplja od prigode do prigode, na svojevrsnoj foto-gaži kada se ukaže neformalna prilika.

Zadarska izložba u Kneževoj palači svjedočenje je da grupa 5. exe i dalje stvara u kreativnoj sinergiji, da razlozi zajedničkog nastupanja i dalje imaju smisla među autorima koliko različitim toliko i povezanima istim prostorom življenja i rada.

Ono što ih veže više je „duh mjesta“, isticanje zadarske foto-priče koja može biti ispričana i na najrazličitije načine, a da opet bude autentična u njezinim uvijek drugačijim vizurama, u prostoru u kojemu petorica zadarskih fotografa djeluju i žive.

Izložba je otvorena do 19. studenoga 2019.