Opća bolnica Zadar- Odjel za psihijatriju u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije, Domom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru, Domom za odrasle osobe u Zemuniku, Psihijatrijskom bolnicom Ugljan, Zavodom za javno zdravstvo Zadar, Domom za starije i nemoćne Zadar organizirali su  12. Izložbu radova u Kneževoj palači u utorak, 10. listopada. Izložba je organizirana povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 2017., a ovogodišnja tema je „Mentalno zdravlje na radnom mjestu“.

Autori izloženih rukotvorina, koje su nastale uz puno ljubavi, su pacijenti i korisnici usluga zdravstvene i socijalne skrbi koji su ponosni na svoje sudjelovanje u ovoj već tradicionalnoj izložbi jer imaju priliku javnosti pokazati svoju kreativnost koja pridonosi njihovom samopouzdanju.

Glavna sestra Odjela za psihijatriju Opće bolnice Zadar Anita Škarica kazala je kako su kreativne aktivnosti važne za mentalno zdravlje čovjeka i da nema zdravlja bez mentalnog zdravlja.

Okupljenima su se obratili predstavnici ostalih ustanova od kojih neki sudjeluju po prvi put  kao što su Dom za starije i nemoćne osobe Zadar na Sfingi i Zavod za javno zdravstvo Zadar.  

Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije Bernard Maruna, a može se pogledati do 17. listopada.   

Fotogaleriju s otvorenja možete pogledati ovdje