U sklopu programa Noć muzeja 2022.  i obilježavanja 190 godina Narodnog muzeja Zadar u Edukativnoj dvorani Kneževe palače otvorena je izložba Pulcinella; izložba kostima i maski.  

Izložba je osmišljena  kao  priča o kazališnim  kostimima i  maskama povezanim s likovima Commedie dell' arte - Komedije maski. Izdvojeni su likovi Pulcinella, Arlecchino i  Colombina kao preteča svih  komičnih sluga, sluškinja, mladića i djevojaka na koje često nailazimo u kazališnim predstavama, i u maškarama danas.

Performans Izložba kroz pokret izvele su članice Zadarskog plesnog ansambla.  

Uz izložbu je osmišljena i radionica oblikovanja maski Maske.   

Edukativnom izložbom Pulcinella; izložba kostima i maski uz radionicu Maske dajemo mogućnost sudionicima radionica i posjetiteljima muzeja da se upoznaju s kazališnim kostimom i maskom, likovnom i scenskom umjetnosti, na koji način tematizirati masku i kostim i kao kostim za maškare, kako kostim i maska funkcioniraju kao muzejski predmet - izložak, kako osmisliti i oblikovati masku/lik i kako nastaje izložba od ideje do realizacije. Izložbom tematiziramo muzej kao mjesto čuvanja i izlaganja, mjesto susreta, izmjenjivanja iskustava i prenošenja znanja.