„Mademoiselle Zara“ vrsnog slikara Tarika Berbera svečano je otvorena u četvrtak, 1. travnja 2021. godine u izložbenim dvoranama prizemlja Kneževe palače.

Izložba ostaje otvorena do 3. svibnja, a može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 18 sati  i subotom od 10 do 14 sati.

Cijena ulaznice iznosi 20,00kn.

Katalog TARIK BERBER Mademoiselle Zara -  75,00 kn

Katalog TARIK BERBER Seven sisters - 75,00 kn

Katalog TARIK BERBER 2013 – 2015 -  75,00 kn


Izložba Mademoiselle Zara akademskog slikara Tarika Berbera


U zadnjih 20 godina puno sam putovao i mijenjao mjesta boravka, uvijek sam uz sebe nosio najnužnije kako bih odmah mogao otvoriti atelje i početi raditi u novom gradu. Svako putovanje, svaki grad je imao precizan cilj i razlog. Studirao sam u Firenci, završio sam tezu u Berlinu i živio sam u Londonu do 2020. godine. Sada živim na relaciji Zadar - Milano. 

Tijekom svih tih putovanja uvijek je postojala jedna fiksna točka, tj. jedan grad u koji sam se svake godine vraćao, barem četiri mjeseca godišnje, da napunim baterije.

Ta fiksna točka bio je upravo Zadar, to je bila Dalmacija. Imam atelje u Zadru i mnogo posla sam obavio u tom malom ateljeu. U zadnjih dvadeset godina mnogo slika je preskočilo zadarske bedeme i otišlo u svijet, a da grad nije ni znao za njihovo postojanje. 

Duboko u sebi uvijek sam znao kako će doći dan kad ću morati platiti svoj dug prema ovom gradu.

Zadar je postao, kroz vrijeme, grad gdje sam shvatio što želim slikati, mjesto gdje bi započeo neki novi ciklus, gdje sam donio najvažnije umjetničke odluke, počeo obrađivati nove ideje i baviti se novim konceptima. 

Mademoiselle Zara je Homage Zadru

                                                                                                                                              Tarik Berber

 

https://radio.hrt.hr/radio-zadar/ep/kulturoskop/376974/