U organizaciji Zadarske županije i Narodnog muzeja Zadar u utorak, 4. prosinca 2018. godine u edukativnoj dvorani Kneževe palače svečano je otvorena COOLturizacija - Izložba umjetničkih djela učenika Srednje škole Obrovac.

Umjetnička djela prikazana na izložbi rezultat su edukativnih i praktičnih likovnih radionica koje su se provodile u 2018. godini u sklopu projekta COOLturizacija - Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti.

Uz stručno vodstvo muzejskih djelatnika i voditelja praktičnih likovnih radionica nastao je cijeli niz umjetnina prikazanih na ovoj izložbi: slike, fotografije i keramika.

Prisutnima su se obratili koordinator projekta Domagoj Dražina, učenica Srednje škole Obrovac Antonija Bašić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić, koji je ujedno i otvorio izložbu.

Projekt COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je bolja socijalna uključenost mladih u Zadarskoj županiji, a posebno mladih u nepovoljnom položaju, kroz sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima. Projekt je mali korak u svijetu kulture i umjetnosti na području Zadarske županije, ali velik za kulturu i umjetnost grada Obrovca i Gračaca.

Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2019. godine.