U petak, 3. kolovoza 2018. godine u dvorištu Providurove palače, otvorena je izložba fotografija Volim svoju županiju.

Izložba je dio programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a organizira ju Zadarska županija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija koja je provela foto- natječaj Volim svoju županiju i Narodnim muzejom Zadar.

Prisutnima su se obratili fotografkinja Marija Mare Milin, autorica najbolje fotografije iz Zadarske županije Danijela Pedišić i zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Izložba je nastala kao rezultat natječaja koji je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je peteročlani stručni žiri kojeg je i ove godine vodila profesionalna fotografkinja Marija Mare Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Mateja Gošćiej, stručnjakinja za odnose s javnošću iz Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije. Osim spomenutih, ulogu počasnog člana dobio je Alan Špiljak, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja.

Izložbu je otvorio zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić koji je istaknuo kako će nas ove fotografije odvesti na jedno simbolično putovanje kroz 20 hrvatskih županija i to kroz onakve kakvima ih vide oni koji u njima žive. Prigoda je ovo da upoznamo hrvatske županije u svoj njihovoj raznolikosti. Zahvalio se Hrvatskoj zajednici županija koja je provela natječaj i Narodnom muzeju Zadar na domaćinstvu.  

Pobjednici Volim svoju županiju 2018. su Lucijan Španić, Ličko-senjska županija, Višnja Bolf, Primorsko-goranska županija i Igor Lulić, Brodsko-posavska županija.

Najbolja fotografija autora iz Zadarske županije je ona Danijele Pedišić, a najviše glasova na Facebooku je također osvojila fotografija iz Zadarske županije, i to ona Ivana Knezovića.

Izložba ostaje otvorena do 24. kolovoza 2018.