Zbog velikog interesa za plesne radionice održane u sklopu 26.EMA-e u trajanju od 30.04. -30.06.2021., Narodni muzej Zadar i Pedagoška služba NMZ – a ponovno organiziraju plesne radionice namjenjene djeci u dobi od 5 do 8 godina pod nazivom „Pokret u prostoru za predškolsku i školsku djecu od 5 do 8 godina“ , vrtićke skupine i učenike 1. razreda OŠ.

O radionicama

Ples je jedan od najstarijih ljudskih izražavanja. On povezuje glazbu, pokret i povijest, a već i najmanji pokret pokreće nešto posebno. U plesnim radionicama djeca će razvijati maštu kroz igru i pokret. Kroz male plesne sekvence i kreativne zadatke djeca će istraživati različite plesne tehnike. Kroz igru se najbolje uči. Zadanim vježbama raditi ćemo i na pokretljivosti i razvijanju osjećaja za ravnotežu i koordinaciju.

Cilj ovih radionica je približiti umjetnost i pojam muzeja djeci i to kroz pokret i igru te pobuditi interes za istraživanje itekako zanimljive povijesti i bogate kulturne baštine grada Zadra.

Radionice će se održavati u Kneževoj palači u jutarnjim terminima tijekom školske godine prema najavama školske/vrtićke grupe. Trajanje radionice je od 45 minuta do 60 minuta. Na radionicu se možete prijaviti tjedan dana prije željenog termina pozivom na broj: 091/315 – 4525 ili slanjem e- mail-a na: pedagog@nmz.hr

Cijena radionica je 10 kuna po djetetu(pratnja besplatno).

Maksimalan broj osoba po grupi je 25.