Narodni muzej Zadar, Rebel kolektiv iz Rovinja zajedno sa umjetnicima isuradnicima osmislili su bogati program obilježavanja rođenjajednog od najvećeg majstora svjetske moderne Marca Chagalla. Velikaproslava povodom 130. obljetnice rođenja Marca Chagalla  održana jeu petak, 7. srpnja 2017. godine tijekom cijelog dana u Kneževojpalači te na Poljani Šime Budinića sa umjetničkim performansima na temu Chagallova života.

Uvečernjim satima u ugodnom ambijentu atrija Kneževe palače ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr. sc. Renata Peroš predstavilaje i najavila izvođače koji su kroz različite umjetničke izričaje prikazivali scene iz života velikog umjetnika popraćeni projekcijama na zidu atrija na temu života Chagalla. 

Tenor Branko Lovrinov iz Australije izveo je dvije operne arije na francuskom i ruskom jeziku, a scene iz Chagallova života čitao je poznati filmski, kazališni glumac i redatelj Edvin Liverić u zajedničkom programu s autorskim skladbama jedne od najboljih solistkinja na harmonici Merime Ključo koja je stvarala glazbu za film “U zemlji krvi i meda” Angeline Jolie te svirala pred poznatim zvijezdama kao što je DustinHoffman, Barack Obama i Glenn Close 

Sveje bilo popraćeno tango izvedbom plesača Rafaela Ramireza, koji je kao plesač i koreograf sudjelovao na turnejama sa Alfreda Marcucci i Cuarteto Tango al Sur, Orchester Massolini, Quartett Amarcord i Sexteto Andoninha, i njegove partnerice Branke Milišić njegove partnerice Branke Milišić, dok su glumci Martin Kranjčec i Ema Pestić Berešić, pod mentorstvom Vinka Radovčića iz zadarske glumačke skupine Drama Plus, uprizorili scene iz života ljubavi Chagalla i njegove Belle.

Tijekom cijelog dana, svi posjetitelji imali su priliku nazdraviti uz čašu šampanjca proslavi 130. obljetnice Chagallova života.

Srdačno zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su svojim pristustvom uveličali veliku proslavu rođendana Marca Chagalla i tvrtki Nasadi d.o.o.Zadar na cvjetnim aranžmanima koji su krasili prostor Kneževepalače.

Kneževa palača otvorena je svakim danom od 9 do 24 sata!!

Fotografije: https://www.facebook.com/knezevapalacazadar.hr/