Narodni muzej Zadar Vas poziva na sudjelovanje u samostalnim likovnim radionicama pod nazivom Umjetnik na jedan dan.

Posjetite Kneževu palaču, udobno se smjestite za štafelaje u atriju palače i postanite umjetnik na jedan dan.

Pronađite inspiraciju među brojnim eksponatima koji se nalaze na katu Kneževe palače na izložbi Šest salonskih priča. Dopustite da Vas brojne slike, stari namještaj iz zadarskih palača i portreti zadarskih plemićkih obitelji inspiriraju na stvaranje vlastitog umjetničkog djela. Neka Vas šarenilo i razigranost djela na izložbi Andy Warhol: Enter into my life nadahne i potakne da stvorite vlastiti prikaz muzeja, Kneževe palače, Zadra, ljeta...

Sve Vaše likovne radove možete ponijeti sa sobom, a od radova koji ostanu u Muzeju, nakon ljeta, biti će formirana izložba kako bi svi posjetitelji mogli vidjeti različita stvaralačka djela.

Projekt Umjetnik na jedan dan u organizaciji Pedagoške službe Narodnog muzeja Zadar traje već petu godinu zaredom, a pruža priliku svim posjetiteljima da se kreativno izraze prilikom posjeta izložbama koje su postavljene u Narodnom muzeju Zadar. Narodni muzej Zadar osigurava sav potreban materijal za realizaciju likovne radionice.

Radionice su besplatne za sve posjetitelje Kneževe palače (uz plaćanje ulaznica za posjet izložbama, nije potrebna dodatna nadoknada za radionice).

Vrijeme održavanja radionica: od 10. srpnja do 31. kolovoza svakim radnim danom i subotom i nedjeljom od 9:00 h do 24:00 h.

Radujemo se Vašem dolasku!