Narodni muzej Zadar Vas poziva na sudjelovanje u samostalnim likovnim radionicama pod nazivom Umjetnikna jedan dan.

Posjetite Kneževu palaču, udobno se smjestite za štafelaje u atriju palače i postanite umjetnik na jedan dan.

Pronađite inspiraciju među brojnim eksponatima koji se nalaze na katu Kneževepalače na izložbi Šest salonskih priča.Dopustite da Vas brojne slike, stari namještaj iz zadarskih palača i portreti zadarskih plemićkih obitelji inspiriraju na stvaranje vlastitog umjetničkog djela. Neka Vas šarenilo, razigranost i zaljubljenost djela na izložbi MarcChagall: S onu stranu boje nadahne i potakne da stvorite vlastiti prikaz muzeja, Kneževe palače, Zadra, ljeta... 

Sve Vaše likovne radove možete ponijeti sa sobom, a od radova koji ostanu u Muzeju, nakon ljeta, biti će formirana izložba kako bi svi posjetitelji mogli vidjeti različita stvaralačka djela. 

Projekt „Umjetnik na jedan dan“ traje već četvrtu godinu zaredom, a pruža priliku svim posjetiteljima da se kreativno izraze prilikom posjeta izložbama koje su postavljene u Narodnom muzeju Zadar. Narodni muzej Zadar osigurava sav potreban materijal za realizacijulikovne radionice. 

Radionice su besplatneza sve posjetitelje Kneževe palače (uz plaćanje ulaznica za posjet izložbama, nije potrebna dodatna nadoknada za radionice).

Vrijeme održavanja radionica: od 10. srpnja do 31. kolovoza svakim radnim danom i subotom i nedjeljom od 9:00 h do 24:00 h.

Radujemo se Vašem dolasku!