Kneževa palača otvorena je 17. svibnja 2011. godine. Već prvu godinu svog otvorenja ugošćava brojne izložbe, koncerte, razne projekcije knjiga i filmova, odigrane su predstave te je otvorena manifestacija More. Tijekom gotovo četverogodišnjeg rada Kneževe palače kao izložbenog prostora Narodnog muzeja Zadar održano je 89 izložbi u organizaciji Narodnog muzeja Zadar i vanjskih suradnika Muzeja.

Šira javnost je tijekom četiri godine imala mogućnost posjetiti izložbe nekih od najvećih domaćih i stranih umjetnika kao što su: Igor Rončević, Edo Murtić, Dimitrije Popović, Hrvoje Šercar, Teatro dell'opera Roma sa izložbom Hommage Giuseppe Verdi-povodom 200. godišnjice rođenja i brojni drugi. U Kneževoj palači su se održavale i godišnje izložbe HDLU-a, Hrvatske novinske fotografije, izložbe koje predstavljaju najbolje radove pristigle na brojne natječaje fotografije, slika i drugih oblika umjetnosti. Redoviti gosti u prostoru Kneževe palače su uvijek bili i afirmirani arhitekti s područja grada Zadra i iz drugih gradova u Hrvatskoj, ali i studenti arhitekture Sveučilišta u Splitu i u Zagrebu.

U Kneževoj palači organizirane su i brojne izložbe humanitarnog karaktera na kojima se, prodajom izloženih eksponata prikupljala financijska pomoć za osobe kojima je bila potrebna.

Kneževa palača je upotpunjena i zbirkom „Pomorsko nasljeđe“ koje je privremeno smješteno u tom prostoru kao stalni izložbeni postav. Posjetitelji su imali prilike sudjelovati u brojnim radionicama održanim u prostoru Kneževe palače, kao što su "Valentinovo u Kneževoj", ljetne radionice "Umjetnik na jedan dan", radionice uz izložbu Igora Rončevića, radionice o osnovama fotografije "Putevi fotografije" i brojne druge.

Prostor Kneževe palače je prepoznat i kao idealan prostor za održavanje promocija knjiga, press konferencija, nastupa klapa i drugih izvođača koji su upriličili brojna otvorenja i događanja. Kneževu palaču su posjetila i brojna veleposlanstva koja su, u suradnji s Narodnim muzejom Zadar sudjelovala u organiziranju izložbi.

Suradnja Muzeja s odgojno-obrazovnim institucijama je rezultirala izložbama radova učenika i djece u dječjim vrtićima, obilježeni su i važni datumi u hrvatskoj povijesti, Gradu Zadru i Zadarskoj županiji kao što su obljetnice VRO Maslenica, VRO Oluja, Dan obrane Grada Zadra, Dan grada Zadra, Dani Zadarske županije. Organizirana je i Prva smotra folklora Zadarske županije, koja se nastavlja svake godine i prerasta u tradicionalnu manifestaciju.

Svake godine Kneževa palača je bilježila preko 15 000 posjetitelja, stranih i domaćih, koji su prepoznali važnost tog prostora kao kulturnog, povijesnog i turističkog dijela ponude Grada Zadra i Zadarske županije.